Genogram

Genogram

Een familie kan in kaart gebracht worden met behulp van een genogram. Een genogram is een stamboom met meerdere persoonlijke gegevens. Het is een kaart met drie of vier generaties en hun onderlinge relaties: de voorgaande generatie(schoon-)ouders, de generatie waartoe de bewoner behoort met de broers en zusters en eventueel zwagers en schoonzussen. De derde en eventueel vierde generaties betreft het nageslacht: (klein-)kinderen en eventueel (achter)neven en (achter)nichten Ook belangrijke familiegebeurtenissen, sterfgevallen, verhuizingen en verbroken contacten kunnen hierin worden opgenomen. Een genogram laat de kalender spreken.

Een genogram maken kost een uur tot anderhalf uur. Tijdens het maken van een genogram worden patronen en trauma in het systeem zichtbaar. Een genogram kan daarom al veel inzichten brengen zonder dat er nog een opstelling is gedaan.  Een genogram gebruik je wanneer je jezelf beter wilt  leren kennen. Het is vooral handig om patronen te ontdekken: erfelijke kwesties, generationele problemen en gedragspatronen die gebaseerd zijn op de omgeving. Maar ook miskramen, abortussen of overleden kinderen kunnen hierin worden opgenomen!
Een genogram helpt je om de manier waarop je familiestructuur eruit ziet, snel te visualiseren. En is ook waardevol instrument om je zelfkennis te vergroten. Daarnaast kan het  ook gebruikt worden om je verlangen helder te krijgen en vervolgens daarmee een opstelling te doen. We kijken dan samen welke opstelling passend is in jou situatie.

  • Tarief genogram maken: 65 euro

Het is ook mogelijk het genogram gesprek via een online sessie te bespreken. Wanneer je hier voor kiest krijg je een korting van 10 % op de sessie.

De sessies bij praktijk Rinku worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten op hoeveel vergoeding jij recht hebt neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Let op! Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd worden voor 50 % in rekening gebracht.

Laila Wolswinkel
Jouw Begeleider

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar boven