Opstellingen

Opstellingen

Familieopstellingen, organisatieopstellingen of structuuropstellingen zijn effectieve methode om inzicht te krijgen in het krachtenveld waarin jij verkeert. Een opstelling is het zichtbaar maken van het patroon en de bijbehorende dynamiek waar je mee te maken hebt. Dit kan gaan over zowel je privé- als professionele leven.

Tijdens een opstelling gaan we ‘systemisch kijken’. Dat wil zeggen: We gaan samen kijken naar jou systeem van herkomst. Zijn er gebeurtenissen te ontdekken binnen je familie die generatie op generatie weer herhaald worden? Zijn er traumatische gebeurtissen gebeurd in jou systeem die nog steeds effect hebben op het heden? Ben je wellicht onbewust verstrikt met iemand uit jou systeem waardoor je jou leven niet vol kan leven?

Tijdens een opstelling wordt jou verlangen in kaart gebracht. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Dat je meer innerlijke rust wilt ervaren, dat je je compleet wilt voelen of dat je afscheid wilt nemen van je verlatingsangst. Het kan ook zijn dat je verantwoordelijkheden neemt die eigenlijk niet de jouwe zijn of dat je vaak moeite hebt met autoriteit.

Op het moment dat je het zelf lastig vindt om bij je echte verlangen te komen kunnen we eerst samen een genogram maken. Zie meer informatie hierover onder het kopje genogram.

Nadat we samen jou verlangen helder hebben kunnen maken gaan we kijken welke opstellingen het meest passend is in jou situatie. Dit kan een familieopstelling zijn waarin representanten deel uitmaken van jouw opstellingen maar dit kan ook een individuele opstellingen zijn, zie ook het kopje tafel en structuuropstellingen.

Meer informatie

Laila Wolswinkel
Jouw Begeleider

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar boven