Tafelopstellingen & Vloerankeropstellingen

Tafel opstellingen & Vloeranker opstellingen

Tafelopstellingen

Tafelopstellingen is een manier van systemisch werken waarbij het systeem letterlijk op tafel wordt gelegd. Het is een bijzondere vorm van systemisch werken omdat je hierbij de mogelijkheid hebt om een opstelling te doen zonder (levende) representanten.  In plaats daarvan maken we gebruik van opstellingspoppetjes.

Een tafelopstelling kan heel verhelderend werken. Het geeft inzicht. Doordat je van een afstandje waarneemt en als het ware naar jezelf kijkt en naar je rol in het systeem kun je het vraagstuk of probleem beter overzien.

Vloerankeropstelling

In deze opstellingsvorm gebruiken we zogenaamde vloerankers als representanten. Als vloeranker kunnen een of meerder A4-tjes genomen worden eventueel met een naam erop, maar ook voorwerpen zoals schoenen, kussens, enz. De cliënt plaatst de A4-tjes in een bepaalde positie op dezelfde manier als waren het personen (of abstracte elementen). Vervolgens kan de begeleider op alle verschillende A4-tjes plaatsnemen en waarnemen en voelen hoe het op die posities is. Ook kan de cliënt zelf ervaren hoe het voelt op die posities. Ook hier kan het nodige proceswerk gedaan worden in de vorm van bepaalde zinnen uitspreken en/of het gebruik maken van rituelen.

Tafelopstellingen en/of vloeranker opstelling  kan een goede keus zijn voor wanneer je voorkeur uitgaat naar een individuele sessie met je begeleider

  • Tarief  Tafel of structuuropstelling: 89 euro

Het is ook mogelijk de individuele opstelling via een online sessie te ontvangen. Wanneer je hier voor kiest krijg je een korting van 10 %.

De sessies bij praktijk Rinku worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten op hoeveel vergoeding jij recht hebt neem dan contact op met je zorg verzekeraar.

Let op! Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd worden voor 50 % in rekening gebracht.

Laila Wolswinkel
Jouw Begeleider

Inschrijven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar boven